Lupa
Obsah Obsah
Portál

Denně umírá 30 tisíc dětí

Datum publikace5. 11. 2001, 16.00
TiskTisk

Heinrichsblatt 39/01 (D): Na celém světě umírá každý den 30 tisíc dětí, což činí ročně nepředstavitelných 11 milionů dětí, které tiše odcházejí z života především v Africe, Asii či Latinské Americe. Tyto údaje vyplývají ze zprávy pomocné organizace OSN pro děti UNICEF.

Podle zprávy chybí politická vůle k zásadní změně situace dětí. Proti plíživé smrti mohou účinně působit jen dlouhodobé strategie, vypracované společně s rozvojovými zeměmi. K tomu je však třeba zavázat nejprve vlády průmyslových zemí. Je zahanbující, že jejich pomoc rozvojovým zemím klesá, místo aby vzrůstala. Tento krátkozraký způsob jednání může mít fatální následky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou