Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ekumenická kaple na novém fotbalovém stadionu FC Schalke

Datum publikace5. 11. 2001, 17.00
TiskTisk

Herder Korrespondenz 8/01 (D): Součástí nového supermoderního fotbalového stadionu v německém Freiburgu, který má kapacitu 62 tisíc diváků a jehož náklady dosáhly 358 milionů DEM, bude i kaple. Podobné vybavení má dosud jen fotbalový stadion ve španělské Barceloně.

Ve zdůvodnění potřebnosti tohoto prostoru - ve sportovním areálu dosud neobvyklého - poukazuje FC Schalke na skutečnost, že se mnoho jeho fanoušků natolik identifikuje s fotbalem, že se obracejí na 'svůj' klub s osobními problémy a intimními duševními starostmi. Tomu se klub nechce vyhýbat, na druhé straně však pociťuje, že jsou tak na něj kladeny příliš velké požadavky, které vlastně vyžadují duchovního. Proto chtějí odpovědní pracovníci klubu zajistit profesionální pomoc církve. Tyto nové pastorální nabídky vyžadují i architektonicky viditelné znamení - a proto vznikne v areálu FC Schalke kaple.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou