Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání mládeže s biskupem v Plzni

Datum publikace7. 11. 2001, 20.00
TiskTisk

Setkání mládeže z plzeňské diecéze s biskupem Františkem Radkovským se uskuteční o víkendu 9.-11.11.

Plzeň: Setkání mladých lidí s plzeňským biskupem Františkem Radkovským se uskuteční v budově Církevního gymnázia (CG) v Plzni od pátku 9. do neděle 11. listopadu.
'Je to první víkend, který celý stráví biskup s mládeží,' říká Magda Skálová z Diecézního centra mládeže (DCM) v Plzni, které celou akci organizuje. Program je připraven pro mladé lidi od 18 do 30 let, ale jsou očekáváni i mladší účastníci.

Celé dění bude zahájeno 9.11. v 19.00 hodin mší v kapli gymnázia. Poté se uskuteční večerní kvíz s těmi, kteří jsou - každý svým způsobem - 'ON THE TOP', čili na vrcholu. Spolu s biskupem Radkovským přijali pozvání generální vikář plzeňské diecéze P. Adrián Zemek OPraem., zástupce ředitele CG PhDr. Petr Halajčuk a další hosté.
Na sobotu připravují organizátoři program s biskupem a tématické skupiny. Mottem dopoledne bude citát z Matoušova evangelia 'Vy jste světlo světa', který také použil papež Jan Pavel II. ve svém poselství mládeži. Na odpoledne jsou připraveny workshopy a večer se koná divadelní představení 'Jonáš' a koncert skupiny 'Klobouk dolů', která hraje irskou muziku.
V neděli bude setkání zakončeno společnou mší v katedrále sv. Bartoloměje od 10.30 hodin.

Podle organizátorů je možné přijet také jen na část víkendu. Nejvíce účastníků se očekává v sobotu. Pro přespání je třeba vzít s sebou karimatku a spacák. 'Na sobotní odpoledne se může hodit také nějaké sportovnější oblečení a milovníkům vodních sportů doporučuji, aby si vzali plavky, protože odpoledne bude možné vyrazit do nedalekého bazénu. Připravili jsme i prohlídku plzeňského podzemí,' dodává Magda Skálová. Případní zájemci usnadní organizátorům jejich práci, když se co nejdříve přihlásí. Je třeba předem zajistit stravování a noclehy.

Kontakt: DCM, Křimická 73, 318 01 Plzeň-Skvrňany; tel: 019/28 25 66 nebo 738 17 57; e-mail: dcmplzen@volny.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou