Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

ADRA nadále pomáhá New Yorku

Datum publikace12. 11. 2001, 12.00
TiskTisk

Silver Spring (USA)/AIS: I nadále poskytuje adventistická agentura pro pomoc a rozvoj (ADRA) humanitární pomoc New Yorku. Společně s federálními orgány a státem New York provozuje ADRA v současnosti dočasné sklady pro dodávky, které přicházejí z celých Spojených států. Do New Yorku jsou stále posílány potraviny, balená pitná voda, nové oblečení, rukavice, ochranné přilby a pracovní nástroje. Severoamerická pobočka organizace ADRA, která vystupuje pod názvem Adventist Community Services (ACS), má s federálními úřady uzavřenu smlouvu, která ji při krizových událostech opravňuje spravovat humanitární dodávky.

V dočasných skladech třídí dodávky na 1600 dobrovolníků. Je mezi nimi i 20 vězňů z věznice Queens County. Jednotlivé položky jsou vydávány organizacím, které v New Yorku působí po teroristických útocích. Během posledních šesti týdnů se v této práci vystřídalo 5 týmů vyškolených dobrovolníků ze Severní Karolíny, Georgie, Floridy, Arkansasu, Luisiany a Pensylvánie.

Kromě činnosti v New Yorku pokračuje ADRA i v poskytování humanitární pomoci afghánským uprchlíkům v Pákistánu a středoasijských republikách zejména dodávkami pitné vody, stanů a přikrývek. Pomoc obětem terorismu poskytuje i pobočka organizace ADRA v České republice, která na tomto úkolu spolupracuje s pobočkami v dalších evropských zemích, zejména v Německu.

Své dary na veřejnou sbírku adventistické humanitární organizace ADRA, určené obětem terorismu ve světě, můžete posílat na číslo účtu 211 211 211/0300, var. symbol 211.

Adventistická informační služba (AIS) je oficiálním tiskovým orgánem Česko-Slovenské unie Církve adventistů sedmého dne. Zprávy ze zahraničí jsou převzaty z Adventist News Network (ANN), zpravodajského servisu Generální konference Církve adventistů sedmého dne. Veškeré doposud vydané zprávy a fotografie k nim najdete na adrese http://www.casd.cz.
Kontakt: odpovědný redaktor Bedřich Jetelina, Adventistická informační služba, Zálesí 50, 142 00 Praha 4; tel: 02/4147 1939, 4147 1945; fax: 02/4447 1863; e-mail: komunikace@casd.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou