Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

ADRA dostala granty ve výši 3,6 milionu dolarů na pomoc strádajícím dětem

Datum publikace19. 11. 2001, 16.00
TiskTisk

Silver Spring (USA)/AIS: Dva granty ve výši 3,6 milionu dolarů přidělila Agentura Spojených států pro mezinárodní rozvoj (USAID) Adventistické agentuře pro pomoc a rozvoj (ADRA) na její projekt pomoci v Kambodži a Nikaragui. Do projektu budou zahrnuty hornaté oblasti severní Nikaragui na hranici s Hondurasem a kambodžská provincie Kampong Thom.
'Programy organizace ADRA pro pomoc dětem jsou pro strádající děti otázkou života nebo smrti,' uvedl Ralph S. Watts Jr., ředitel mezinárodní organizace ADRA. 'Dárci, kteří nám poskytují své příspěvky, dobře vědí, že naše pomoc je poskytována v souladu s přísnými podmínkami USAID.'

Projekt pomůže více než 114 tisícům žen a dětí, které jsou postiženy nesmírnou chudobou. V posledních dvou letech přispěly k vysoké úmrtnosti dětí ve zmíněných zemích podvýživa, průjmy a chybějící základní očkování.
Program by měl poskytnout nutnou základní výživu kojencům, dětem pod 5 let věku, těhotným a kojícím ženám, omezit samovolné potraty a novorozenecká úmrtí poskytnutím odpovídající prenatální a poporodní péče. Dále by měl podpořit pěstování produktů na zahradách u domů. V rámci projektu budou rovněž zakládány kluby matek, pořádány Dny zdraví v jednotlivých vesnicích a celkově posilován systém zdravotnické péče.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou