Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Římská židovská obec má nového vrchního rabína

Datum publikace23. 11. 2001, 18.00
TiskTisk

Řím (I)/KAP: Novým vrchním rabínem dvacetitisícové židovské obce v Římě se stal 51letý Riccardo Di Segni, radiolog a šéflékař nemocnice sv. Jana v italském hlavním městě.
Di Segni pochází ze staré rabínské rodiny, je ženatý a má tři děti. Rada židovské obce ho zvolila jako nástupce Elio Toaffa, který před několika týdny - po 50 letech - rezignoval na svůj úřad.

86letý Toaff byl příznivcem dialogu mezi křesťany a Židy a byl to právě on, kdo vítal papeže Jana Pavla II. při jeho historicky první návštěvě římské synagogy 13.4.1986. Měl také svůj podíl na navázání diplomatických vztahů mezi Izraelem a Vatikánem v 1. polovině 90. let. Loni v listopadu obdržel čestný doktorát Katolické univerzity v Lublinu (PL).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou