Lupa
Obsah Obsah
Portál

Anton Otte čestným vyšehradským kanovníkem

Datum publikace4. 12. 2001, 9.00
TiskTisk

P. Anton Otte bude 4.12. jmenován vyšehradským kanovníkem - u příležitosti 10. výročí zastoupení Ackermann-Gemeinde v ČR.

Praha: Děkan Anton Otte, duchovní rada Ackermannovy obce, bude jmenován čestným kanovníkem Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Instalační mši celebruje ve vyšehradské bazilice pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk v úterý 4.12. v 16.00 hodin.

Od 18.30 se pak v Arcibiskupském paláci na Hradčanském náměstí koná kolokvium Ackermannovy obce a Nadace Konráda Adenauera (Ackermann-Gemeinde a Konrad-Adenauer-Stiftung) na téma: 'Přínos křesťanství pro hodnotovou orientaci Evropy'.
Pozdrav přednese předseda Senátu Parlamentu ČR Petr Pithart, přednášky prosloví kardinál Miloslav Vlk a generální sekretář Německé biskupské konference P. Hans Langendörfer.

Kolokvium se koná u příležitosti 10. výročí otevření zastoupení Ackermann-Gemeinde v České republice.

Anton Otte se narodil 15.8.1939 ve Vidnavě (okr. Jeseník). Maturoval v roce 1957 v Jeseníku, ale díky komunistickému režimu nedostal doporučení k jakémukoli vysokoškolskému studiu. V letech 1958-60 pracoval jako dělník v textilní továrně Karnol v Krnově. V roce 1960 vycestoval do SRN. Následujících 7 let studoval teologii v Königsteinu/Taunusu, Vídni a Bamberku, kde byl také 29.6.1967 vysvěcen na kněze. V letech 1967-74 působil v duchovní správě v Ebermannstadtu a Heiligenstadtu, pak až do roku 1980 jako učitel náboženství na gymnáziu v Ebermannstadtu a v letech 1980-98 jako vězeňský duchovní v Bayreuthu a Norimberku.
Od roku 1985 je P. Otte duchovním rádcem organizace Sociální služby katolických žen v Norimberku a od roku 1989 místopředsedou Komise pro vyhnance při Německé biskupské konferenci. V letech 1991-96 a nyní opět od roku 1998 je vedoucím kanceláře Ackermannovy obce v Praze. V roce 1996 byl vyznamenán Řádem TGM a v roce 1998 obdržel v Německu Velký spolkový kříž za zásluhy (Bundesverdienstkreuz).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou