Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Skauti zažehnou na nádražích světlo z Betléma

Datum publikace20. 12. 2001, 13.00
TiskTisk

Betlémské světlo rozvezou v sobotu ráno rychlíky Českých drah do měst a obcí v celé republice. Železničářům s plamínky pomohou skauti a skautky.

Ostrava: Hlídky krojovaných skautů budou od sobotního rána střežit na železničních stanicích lucerničky s Betlémským světlem. Plamínek z Izraele doputoval ve spolupráci s rakouskými skauty do Brna a odtud jej rychlíky Českých drah rozvezou do měst v celé republice.
Na sever Moravy dorazí světlo z Betléma 22.12. v 8.32 hodin na nádraží Ostrava - Vítkovice, kde jej převezmou ostravští skauti. Ti se také postarají o rozšíření do rodin a kostelů.

Svíčku, lampu nebo vlastní lucernu si mohou lidé rozžehnout během celé soboty na Jiráskově náměstí v Ostravě. Ve stanu s ukázkami vánočních řemesel bude Betlémské světlo k dispozici od 10.00 do 18.00 hodin. Děvčata z 26. oddílu přijdou zažehnout svíci také do kaple ostravsko-opavského biskupství a do katedrály Božského Spasitele. Přímo z kostela si jej mohou do svých domovů odnést návštěvníci nedělní bohoslužby, která začíná 23.12. v 9.00 hodin.

Možnost zapálení a uchování Betlémského světla budou mít lidé ve dnech 22. a 23. prosince ve vyhrazených prostorách železničních stanic. Na čas, kdy bude světlo do stanice dopraveno, upozorňují cestující na vytipovaných nádražích plakáty. Například ve stanici Opava - východ budou skauti rozžíhat světlo v sobotu od 10.25 hodin a na krnovské nádraží by měl vlak s plamínkem dorazit již v 9.51 hodin.

Také v dalších městech Moravskoslezského kraje se pracovníci Českých drah ve spolupráci se skauty postarají o rozšíření světla z Betléma. Železničáři chtějí touto akcí navodit klidnou vánoční atmosféru i na mnohdy rušných nádražích a přispět tak ke sváteční pohodě nejen svých zákazníků, ale všech lidí, kteří chápou Vánoce jako svátky klidu a míru.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou