Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na Olomoucku je připraveno téměř 2,5 tisíce tříkrálových skupinek

Datum publikace3. 1. 2002, 20.00
TiskTisk

Olomouc: V olomoucké arcidiecézi se Tříkrálová sbírka opírá o místní tradici. Pokud v daném místě už existuje nějaký zvyk, koledníci se řídí podle něj. Např. na Kyjovsku se již po několik let koleduje už 24. prosince. Tuto tzv. sbírku 'na zvony' Charita Kyjov 'přetransformovala' na Tříkrálovou sbírku pro Charitu s tím, že datum zůstalo podle tradice. V části kyjovského děkanátu tedy již proběhla Tříkrálová sbírka 2002 loni 24. prosince. V obci Vracov se vybralo téměř 93.000 Kč, ve Vlkoši u Kyjova téměř 23.000 Kč. Pokud místní zvyk není, koledníci chodí po ulicích a domácnostech ve dnech 3.-6. ledna.

V olomoucké arcidiecézi požehnal arcibiskup Jan Graubner koledníkům 29.12.2001 dopoledne v olomoucké katedrále sv. Václava a ve stejný den odpoledne ve farním kostele v Uherském Hradišti.

Podle Marka Navrátila, koordinátora sbírky v olomoucké arcidiecézi, je již připraveno 2.465 kolednických skupinek. Bližší informace: www.acho.caritas.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou