Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ekumenismus v roce 2001

Datum publikace30. 1. 2002, 13.00
TiskTisk

Ekumenismus v loňském roce v Evropě pokročil.

St. Gallen (CH)/KAP: Podle předsedy Rady evropských katolických biskupských konferencí (CCEE) churského biskupa Amédée Graba ekumenismus v Evropě v loňském roce pokročil.

Ekumenická charta přijatá CCEE a Konferencí evropských (nekatolických) církví (KEK) v loňském roce ve Štrasburku započala novou fázi ekumenické spolupráce v Evropě. Dokument podepsali tehdejší předsedové CCEE a KEK, pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk a metropolita Jéremie z cařihradsko-ortodoxního patriarchátu.

Podle biskupa Graba se ekumenismus stal již realitou v životě Božího lidu. Ekumenická charta nemá sice kanonicko-právní závaznost, ale má určitou morální autoritu. Předseda CCEE dále zdůraznil, že teologicko-ekumenické diskuse jsou často zatěžovány problémy, které nejsou ani tak teologické, ale spíše historicko-kulturní či právní povahy. Ekumenická charta chce napomáhat tomu, aby překážky podobného druhu byly postupně překonávány.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou