Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svět našimi smysly - výstava v Telepace

Datum publikace7. 2. 2002, 18.00
TiskTisk

Vyzkoušet si všech pět lidských smyslů mají možnost děti i jejich rodiče na interaktivní výstavě v Ostravě.

Ostrava: Po biblické výstavě, která nyní putuje z ostravského Telepace do Olomouce, přichází na řadu další z projektů sdružení Telepace. Výstavu s názvem 'Svět našimi smysly' mohou od 6.2. navštěvovat školy a nejrůznější školská zařízení.
'Jde o interaktivní výstavu o našich smyslech, jak nás doprovázejí životem. Děti si vyzkoušejí, jak nás smysly dokážou také klamat a jaké to je, když některý ze smyslů chybí. Vžijí se tak na chvíli do života nevidomých či neslyšících,' uvedla Jana Praisová.

Ve dvou sálech v budově Telepace v centru města (Kostelní nám. 2) si mohou děti projít se slepeckou holí překážkovou dráhu, napsat v Braillově písmu dopis na slepeckém stroji nebo si zahrát šachy či hru 'Člověče nezlob se' s figurkami upravenými právě pro nevidomé.
Výstava však zaujme i další smysly. Kromě očí si na své přijde také sluch, hmat, čich a chuť.

'Smysly jsou obdivuhodné nástroje, které nás věrně provázejí životem, informují nás o okolním světě, varují před jeho nebezpečím a umožňují nám vnímat jeho krásu,' uvádějí v pozvánce na výstavu její tvůrci. Zda se na své smysly můžeme vždy úplně spolehnout, si na vlastní oči, uši, ruce nebo jazyk lze vyzkoušet přímo na výstavě.

Kromě školních tříd mohou na výstavu zajít také rodiče s dětmi samostatně. Pro veřejnost bude otevřena ve dnech 23.-24.2. od 14.00 do 18.00 hodin. Součástí prohlídky je katalog, který provede návštěvníka celou výstavou.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou