Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Víkend tvořivosti v Litomyšli

Datum publikace12. 2. 2002, 18.00
TiskTisk

Víkend plný tvořivosti, nazvaný 'Políbení múzy', se bude konat v Naději Litomyšl ve dnech 15.-17. února.

Litomyšl: Letošní 6. ročník je inspirován obrazem 'Ztracen' od slavného holandského malíře Rembrandta van Rijna. Zúčastnit se mohou mladí lidé od 14 let, kteří mají rádi hudbu, zpěv nebo pantomimu. Víkend pomáhají organizovat mladí lidé ze sboru Církve bratrské v Letovicích.

Počátek sociální práce v Litomyšli se datuje od roku 1992, kdy českoamerická rodina Plchova nabídla pro práci s dětmi starý dům v ulici Matěje Kuděje. K jeho využití však vedla dlouhá cesta. V roce 1995 začaly za významného finančního přispění švýcarského spolku Licht im Osten stavební práce na celkové rekonstrukci a dostavbě objektu. Cílem bylo vytvořit dva samostatné byty pro náhradní rodiny, které přijímají děti do pěstounské péče. V březnu 1997 byla dokončena první etapa rekonstrukce. V dubnu se již nastěhovala první a v září druhá rodina. Druhá etapa rekonstrukce byla dokončena v květnu 1998, slavnostní otevření proběhlo 27.6.1998.

Kromě výchovy dětí v náhradní rodinné péči slouží dům také jako misijní středisko pro děti z okolí. Středisku slouží klubovna a tělocvična a jeho činnost je zaměřena na využívání volného času dětí a mládeže. V létě jsou organizovány letní tábory (kempy), během roku kromě pravidelných schůzek i několik víkendových akcí. Všechny akce mají pomoci dětem najít smysl života a skutečné hodnoty a uchránit je před negativními vlivy alkoholu, drog a jiných závislostí. Duchovně zaštiťují práci střediska dobrovolníci zejména z Církve bratrské v Litomyšli.
Činnost misijního střediska naplňuje cíl projektu, kterým nebylo pouze vybudování domu pro pěstounské rodiny jako uzavřené komunity, ale naopak vytvoření otevřených rodin nejen pro přijímání nových dětí do náhradní rodinné péče, ale také pro kontakty s okolím.

Bližší informace o pobočce Litomyšl získáte na adrese www.nadeje.cz/litomys.html.
Kontakt: Ing. Jana Macková, vedoucí pobočky; tel: 0464/61 83 05; e-mail: nadeje.lm@worldonline.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou