Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vzpomínka na pěší pouť do Říma

Datum publikace7. 3. 2002, 12.00
TiskTisk

Na svou cestu z Vranova nad Dyjí do Říma zavzpomínají poutníci 10.3. v kostele sv. Mikuláše ve Velkém Meziříčí.

Velké Meziříčí: Promítání diapozitivů z pěší pouti do Říma začne v neděli 10. března v 17 hodin a 17 minut. Právě v tento čas 17. června Jubilejního roku 2000 překročilo šest poutníků hranice města Říma. Toto promítání bude jubilejní, sté.

Šest poutníků, mezi nimiž byli tři kněží, se vydalo na cestu s požehnáním brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho 15.5.2000. Předpokládali, že budou putovat 40 dní. Svého cíle dosáhli již 18.6.2000 a po svém návratu mj. napsali: '1178 kilometrů pěšky věnujeme Ježíši Kristu k jeho 2000. narozeninám.'
Jeden z účastníků, velkomeziříčský děkan Jan Peňáz, zachytil jejich zážitky v publikaci 'Pouť do Říma od A do Z', které se prodalo víc než 9 tisíc výtisků.

Smyslem jejich putování bylo nejen získání milostí Svatého roku, ale také pokání a oběti přinesené pro podporu pastorační činnosti v pohraničních farnostech, kde působí.
S diapozitivy a besedou navštívili poutníci již řadu míst brněnské diecéze.

Bližší informace: P. Jan Peňáz; tel: 0619/52 21 01.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou