Lupa
Obsah Obsah
Portál

Dobrovolné vojenské cvičení pro kněze

Datum publikace8. 3. 2002, 18.00
TiskTisk

Duchovní se mohou do poloviny dubna přihlásit na manévry. Cvičení připravuje 4. brigáda rychlého nasazení v Havlíčkově Brodě ve dnech 27.-31. května.

Havlíčkův Brod: Armáda České republiky připravuje letos na jaře dobrovolné vojenské cvičení pro kněze. Muži, kteří absolvovali základní vojenskou službu a dnes působí jako duchovní některé z registrovaných církví, se mohou přihlásit u 4. brigády rychlého nasazení v Havlíčkově Brodě.

'Cílem těchto cvičení je připravovat duchovní pro spolupráci s armádou při nasazení v době přírodních katastrof a podobných událostí,' uvedl nadporučík Pavel Ruml, který je kaplanem havlíčkobrodské brigády.
Duchovní stejně jako loni obléknou uniformu a s červenými barety prožijí poslední květnový týden mezi elitními vojáky. 'Loňského cvičení se zúčastnilo 19 duchovních ze čtyř církví. Mělo velmi dobrý ohlas a pokračovalo během roku neformálním setkáním na faře jednoho z účastníků,' připomněl nadporučík Ruml. Na faru do Fulneku pozval v říjnu své kolegy ze cvičení místní farář P. Rudolf Kopecký, který se přihlásil i na letošní manévry.

Zájemci o aktivní setkání s armádou NATO se mohou do poloviny dubna hlásit nadporučíkovi Pavlu Rumlovi na mobilní telefon 0606/615 992.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou