Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový azylový dům pro matky s dětmi v Hradci Králové

Datum publikace18. 3. 2002, 18.00
TiskTisk

Provoz Azylového domu pro matky s dětmi a Poradny pro lidi v tísni bude slavnostně zahájen za účasti biskupa Dominika Duky 19.3. ve 14.30 hodin v Hradci Králové-Pouchově.

Hradec Králové: Objekt nechal postavit Magistrát města Hradec Králové celkovým nákladem 21 milionů korun a na základě výběrového řízení ho letos 23.1. dlouhodobě pronajal Oblastní charitě Hradec Králové (OCH HK). Při převzetí budovy obdržela ředitelka OCH HK Aneta Maclová rovněž šek na částku 50.000 Kč od majitele stavební firmy VALC. Dům se nachází, stejně jako Azylový dům pro muže, ve čtvrti Pouchov (Velká 7).

K ubytování bude sloužit 28 pokojů, a to buď samostatných nebo v buňkách po dvou až třech pokojích, se společnou kuchyňkou a sociálním zařízením. Kromě ubytování bude zajištěno také poradenství, pracovní terapie, předškolní výchova pro děti, volnočasové aktivity apod. Smlouvy s klienty budou uzavírány nejdéle na tři měsíce, v opodstatněných případech mohou být prodlouženy.

Azylový dům poskytne krátkodobé ubytování především matkám (případně osamělým otcům) s dětmi, když se dostanou do obtížné životní situace, a navíc se ocitnou bez přístřeší. Součástí projektu je také zřízení Poradny pro oběti domácího násilí a trestných činů v prostorách správního střediska OCH HK na Velkém náměstí 34. V plánu je dále Poradna pro ženy a dívky.

Na vybavení objektu nábytkem, lůžkovinami a elektrospotřebiči byly použity finanční prostředky ze všech čtyř ročníků Tříkrálové sbírky (které OCH HK uspořádala v letech 1999-2002), prostředky ze sbírkového konta a od sponzorů, nadací a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Dvě desítky žádostí o přijetí, které Charita před otevřením obdržela, potvrzují, že zařízení tohoto typu ve stotisícovém městě chybělo.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84 nebo Marta Fišerová; mobil: 0603/51 12 42.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou