Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

XVII. Světový den mládeže začíná v diecézích

Datum publikace19. 3. 2002, 15.00
TiskTisk

Květná neděle je v katolické církvi věnována mládeži. V těchto dnech se biskupové setkávají s mladými lidmi ze svých diecézí. Při této příležitosti zvou naši biskupové mladé lidi na 3. celostátní setkání mládeže (13.-18.8.) do Žďáru nad Sázavou.

Praha: Květná neděle patří od roku 1985 mládeži. Z podnětu papeže Jana Pavla II. se biskupové v okolí tohoto dne setkávají s mladými lidmi ve svých diecézích. V naší vlasti se den mládeže slaví od roku 1990 a stal se již tradiční součástí života mladých věřících.
V našich diecézích se setkání mládeže uskutečnilo v ostravsko-opavské a plzeňské diecézi již 16.3., v ostatních se Diecézní den mládeže připravuje na 23.3. Mladí lidé z různých farností, hnutí a řeholí mohou prožít jeden den se svým biskupem. Kromě kvalitního programu mají příležitost připravit se na Velikonoce - především hlubším prožitím svátosti smíření.

Každý rok posílá Svatý otec u příležitosti tohoto dne mladým lidem své poselství. To letošní s mottem 'Vy jste sůl země, vy jste světlo světa' bylo zveřejněno již v červenci loňského roku. Papež v něm mladé lidi vyzval k pouti na XVII. Světový den mládeže, který se na diecézní úrovni slaví právě v tyto dny.
Na světovém fóru se uskuteční v červenci v kanadském Torontu. Českou skupinu bude tvořit českobudějovický biskup-koadjutor Jiří Paďour a 110 mladých lidí.

Aby se mladí lidé z naší vlasti mohli připojit ke světové oslavě v co největším počtu, připravuje Sekce pro mládež ČBK v pořadí 3. Celostátní setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou, ve dnech 13.-18. srpna.

Informace a přihlášky o zmíněných setkáních nabízí adresa www.signaly.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou