Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ostravští studenti si připomenou křesťanské kořeny Velikonoc i Evropy

Datum publikace27. 3. 2002, 10.00
TiskTisk

Studenti Biskupského gymnázia v Ostravě si dnes netradičním způsobem připomenou křesťanské kořeny Velinonoc.

Ostrava: Křesťanské kořeny Evropy a Velikonoc si během projektu s názvem 'Den pro město, pro druhé a pro nás' dnes připomenou studenti Biskupského gymnázia v Ostravě. Místo dopoledního vyučování čeká studenty práce ve skupinkách, poznávání okolí školy v lokalitě Ostrava-Zábřeh, anketa v ulicích městského obvodu a setkání se starostou.

'Vstupujeme do Evropy, která nemá jen teritoriální rozměr, ale i své společné historické a náboženské kořeny. Existuje v ní svět práce a kultury, svět dobra a zla, světců i zločinců, existuje vědomí společné vzájemnosti, identity. Součástí společné evropské zkušenosti je i pocit zodpovědnosti za svůj region a lokalitu,' uvádějí pořadatelé akce, na níž se kromě gymnázia podílí také Diecézní centrum pro mládež. Smyslem projektu je přijmout do svých postojů k životu a ke světu myšlenku společné Evropy.

Dopolední aktivity začínají v kostele sv. Josefa a salesiánského střediska Dona Boska. Zde se studenti rozdělí do dvanácti skupinek. Mají poznávat lokalitu, ve které žijí, navštívit starostu či prohlédnout si nejstarší stavby Ostravy. Dalšími možnostmi jak strávit dopoledne bude úklid parku nebo veřejného prostranství. Na programu je i modlitba křížové cesty a zpěv. Studenti si také mohou sami vyzkoušet některé velikonoční tradice - např. malování kraslic. Vědomí lidské vzájemnosti projeví někteří návštěvou domů pokojného stáří. Mládež se může rovněž zapojit do kresby pohlednic, které pak rozešlou bývalým učitelům a známým nebo rozdají kolemjdoucím.

Program netradičního školního dopoledne bude zakončen v 11.30 hodin mší v kostele sv. Josefa na Vítkovické ulici.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou