Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Program vzdělávání učitelů náboženství v Hradci Králové

Datum publikace15. 4. 2002, 14.00
TiskTisk

Program organizovaný Pedagogickou fakultou UHK ve spolupráci s Biskupstvím královéhradeckým bude zahájen od zimního semestru akademického roku 2002/2003. Přihlášky je třeba podat nejpozději do 24.5.2002!

Hradec Králové: Program vzdělávání učitelů náboženství:
* Je realizován formou tříletého rozšiřujícího studia na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové (UHK).
* Poskytuje rozšíření pedagogické a odborné způsobilosti pro výuku předmětu náboženská výchova na základních školách. Dále zajišťuje odbornou přípravu k nábožensko-pedagogickému působení v rámci zájmových aktivit.
* Je určen zejména absolventům či studentům vysokoškolského učitelského studia. Otevřen je rovněž uchazečům s vysokoškolským nepedagogickým vzděláním. Ti však mohou získat kvalifikaci pro výuku předmětu náboženská výchova pouze po samostatném doplnění pedagogické způsobilosti (tzv. pedagogického minima).
* Je realizován současně i jako kurz (bývalý 'katechetický kurz') pro zájemce s maturitou. Tento kurz zajišťuje odbornou přípravu k nábožensko-pedagogickému působení v rámci zájmových aktivit.
* Náplň studia tvoří zejména předměty s nábožensko-pedagogickým a odborně teologickým obsahem. Nelze je považovat za samostatné studium teologie.
* Probíhá především o sobotách v rozsahu 40 vyučovacích hodin za semestr. Během roku se tak uskuteční 14 jednodenních studijních setkání. Výuka se koná v Hradci Králové v prostorách UHK.

S účastníkem studia uzavře Pedagogická fakulta UHK Smlouvu o vzdělávání. Účastník programu hradí poplatek za studium ve výši 1000 Kč za rok (tuto částku může samozřejmě uhradit zaměstnavatel studenta). Uchazeči budou přijímáni ke studiu bez přijímacích zkoušek. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím formuláře přihlášek ke studiu na vysoké škole a přiložením (neověřené) kopie dokladu o nejvyšším získaném vzdělání.

Přihlášky ke studiu na vysoké škole Univerzita Hradec Králové (Pedagogická fakulta, studijní program 'Rozšiřující studium Náboženská výchova') je třeba podávat nejpozději do 24.5.2002, a to nejlépe na adrese Diecézního teologického institutu, Velké náměstí 32, 500 03 Hradec Králové; e-mail: dti@diecezehk.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou