Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sympozium evropských biskupů o mladých lidech

Datum publikace19. 4. 2002, 10.00
TiskTisk

10. sympozium evropských biskupů pod heslem 'Mladí lidé Evropy v proměnách. Laboratoř víry' se uskuteční ve dnech 24.-28.4. v Římě.

Řím (I)/KAP: Sympozium povede předseda Rady evropských biskupských konferencí (CCEE), churský biskup Amédée Grab (CH). Na setkání se očekává přes 150 delegátů ze všech částí Evropy. Mezi asi stovkou biskupů mají být přítomni všichni předsedové biskupských konferencí Evropy i řada vysokých představitelů vatikánských kongregací. Z každé biskupské konference je rovněž pozván jeden delegovaný mladý člověk. Kromě toho se práce sympozia zúčastní zástupci kněží, řeholníků, laiků i větší počet ekumenických hostů.

V pracovním dokumentu sympozia je důraz kladen zejména na to, aby se zkušenost s mládeží jako 'laboratoře víry', jako 'prostoru pro milosrdenství a naslouchání, hledání a setkávání' dostala do pozornosti biskupů. Sympozium je zaměřeno na tuto výzvu a podněcuje k zamyšlení nad tím, jakým způsobem se může stát skutečností, že Ježíš Kristus ve své církvi žije a je nadějí dnešní Evropy a její mládeže.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou