Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Konference o pastoraci na letištích

Datum publikace29. 4. 2002, 19.00
TiskTisk

Svatba v letadle, bezdomovci žijící na letištích, zářijová americká tragédie - to jsou některé z námětů římské konference katolických duchovních, kteří působí na letištích.

Řím (I)/KAI: Konferenci, která v těchto dnech probíhá v Římě, iniciovala Papežská rada pro pastoraci mezi vystěhovalci a turisty. Dnes účastníky konference přijal papež Jan Pavel II.

Mezi 49 účastníky konference je např. duchovní James Devine z letiště Johna Fitzgeralda Kennedyho (JFK) v New Yorku. Stále žije pod dojmem událostí z 11. září 2001, stejně jako P. Richard Uftring z letiště v Bostonu, odkud startovala letadla, kterých se zmocnili teroristé. 'Mnoho lidí z řad policistů či dopravního personálu má stále pocit viny za to, co se stalo - i ti, kteří měli ten den volno. Snažím se je utěšit, ale je to velmi těžké,' řekl P. Uftring. Podle jeho mínění vzrostl počet osob, kteří před vstupem do letadla přistupují ke svátosti smíření.

Na jiné problémy upozornila řeholnice Nkando Bernardová, která pracuje na letišti v Lusace, hlavním městě Zambie. Kaple na letišti byla vybavena díky darům cestujících. Stále se však shánějí prostředky na pomoc dětem bez domova, které žijí v prostorách letiště.

P. Walter Maader z Frankfurtu např. na konferenci přiznal, že oddal mladý pár v letícím letadle. 'Nedokázal jsem jim to odmítnout,' řekl.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou