Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava meditativních obrazů P. Weigela v Ledči

Datum publikace10. 5. 2002, 20.00
TiskTisk

Katolický kněz a výtvarník P.Ing. Stanislav Weigel bude vystavovat své meditativní obrazy v synagoze v Ledči nad Sázavou 11.-19.5.

Ledeč nad Sázavou: Vernisáž výstavy s názvem 'Umění se dívat', kterou pořádá Hrad Ledeč n/Sáz. - Infocentrum se uskuteční v sobotu 11.5. od 16.00 hodin v prostorách ledečské synagogy. Výstavu zahájí sám autor.
Výstava 'Umění se dívat' je jakousi hlubší meditací nad smyslem tohoto světa. A jak se shodují mnozí výtvarní kritici, jde o výstavu unikátní, zvláště kvůli propojení dvou pohledů - kněze a výtvarníka.

Obrazy P. Stanislava Weigela byly již k vidění v několika desítkách měst - nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Několikrát je mohli obdivovat návštěvníci Paříže, kde vystavoval ve SPA, Charanton či Bry sur Marne, dále ve známém francouzském letovisku Le Mans či Chateau du Loir. Velkou pozornost si obrazy získaly i v Curychu, Mnichově, Walschinghamu, Lvově, Kyjevě a Moskvě.

Stanislav Weigel se narodil 15.2.1927 v Hranicích na Moravě, vystudoval Vysokou školu technickou v Brně a od roku 1953 pracoval jako letecký inženýr ve Výzkumném ústavu v Praze. Po smrti své manželky vystudoval teologii a v roce 1985 byl tajně vysvěcen na kněze. Svou výtvarnou činnost začínal pod vlivem přátelství s malířem Janem Zrzavým.
V současnosti se autor s použitím svých obrazů úspěšně věnuje terapii nemocných lidí, lidí mentálně postižených a narkomanů.

Možnost shlédnout výstavu mají návštěvníci Ledče nad Sázavou od pondělí do pátku vždy od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin a v neděli od 10 do 12 hodin.

Kontakt: Tomáš Zdechovský; mobil: 0777/888 300; e-mail: zdechovsky@christnet.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou