Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katolická charismatická konference v Ostravě

Datum publikace16. 5. 2002, 13.00
TiskTisk

XIII. ročník Katolické charismatické konference se letos uskuteční v Ostravě. Přihlášky na setkání je třeba zasílat již nyní.

Ostrava: Ostrava se ve dnech 10.-14.7. stane dějištěm XIII. ročníku Katolické charismatické konference. Na sever Moravy zamíří začátkem prázdnin stovky věřících z celé republiky. Budou se zde společně modlit, poslouchat přednášky a prožijí čtyři dny v duchu motta 'Svou naději skládáme v tebe, Hospodine' (Ž 25,21).
'Každoroční setkání hnutí charismatické obnovy v katolické církvi je otevřeno všem zájemcům či sympatizantům - nejen z katolické církve a nejen z České republiky,' uvedl v pozvánce P. Bogdan Stepieň, který v Ostravě letošní ročník připravuje.

Přestože se v názvu akce uvádí slovo konference, jde především o setkání lidí oslovených charismatickou obnovou. Na programu se budou stejně jako v jiných letech podílet také přednášející ze zahraničí. Mezi nimi známý francouzský kněz a spisovatel Daniel Ange, kterému u nás vyšla již řada knih - především pro dospívající mládež. Dále vystoupí manželé Eisenhardovi a Christoph Jakob.

Z domácích přednášejících je to již tradičně karmelitán P. Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, P. Aleš Opatrný, spirituál kněžského semináře v Olomouci P. Adam Rucki, generální vikář pražské arcidiecéze P. Michael Slavík a manželé Ženíškovi.
Pořadatelé mysleli také na doprovodný zábavný program. Koncert budou mít manželé Pinknerovi a předvedou se také klauni z ostravského divadla MIMO.
Poslední den navštíví Ostravu apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Erwin Josef Ender.

Bližší informace a přihlášky získají zájemci na internetové stránce www.cho.cz nebo u manželů Kučerových, Gregorova 4, 702 00 Ostrava; tel: 069/612 08 45.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou