Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kongres CCEE o životním prostředí

Datum publikace20. 5. 2002, 15.00
TiskTisk

Zástupci evropských biskupských konferencí se budou společně s vědci zamýšlet nad otázkami zodpovědnosti jednotlivce a společnosti za životní prostředí na Zemi.

Benátky (I)/CCEE: V pořadí již 4. ekologické sympozium Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) bude orientováno na problematiku technického rozvoje a jeho dopadů na životní prostředí.
Teologové, vědci a ekonomové se ve dnech 23.-24.5. sejdou v italských Benátkách, aby se nad danou problematikou zamýšleli z teologických i praktických hledisek. Mezi jinými budou na jednáních přítomni také zástupci Papežské rady Justitia et pax (Spravedlnost a mír), Komise biskupských konferencí zemí Evropské unie (COMECE) a Evropského ekumenického výboru pro ekologii (ECEN).

V pátek 24.5. proběhne ekumenická slavnost, po níž bude následovat diskusní fórum na téma poselství evropských církví pro plánovanou konferenci OSN v Johannesburgu, která se má zabývat problematikou soustavného světového rozvoje.
Rozličné aspekty lidské práce a zdraví v souvislostech s životním prostředím budou dalším z témat probíraných na tomto diskusním ekumenickém setkání.

Kompletní tiskovou zprávu v angličtině o chystaném sympoziu uvádíme v příloze této zprávy.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou