Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Preventivní opatření proti sebevraždám kněží

Datum publikace28. 5. 2002, 12.00
TiskTisk

Psychiatrická klinika sv. Lukáše se snaží o účinnou prevenci sebevražedných pokusů u kněží obviněných z pedofilie.

Washington (USA)/KNA: Jedna americká psychiatrická klinika chce zlepšit své preventivní metody namířené proti sebevražedným pokusům kněží podezřelých ze sexuálně motivovaných trestných činů. Oznámily to sdělovací prostředky v USA s odvoláním na vedoucího Ústavu svatého Lukáše v Silver Spring (předměstí Washingtonu) Stephena Rossettiho.

Právě v tomto ústavu se v minulých dnech ve svém pokoji oběsil 64 letý katolický kněz Alfred Bietighofer. Podle hodnocení personálu kliniky se tlak na duchovní podezřelé z pedofilie velmi zvýšil velkou publicitou kolem tohoto vážného problému.

Rizikoví pacienti mají podle zprávy být ještě častěji navštěvováni personálem a chránit se předmětů, pomocí nichž by mohli spáchat sebevraždu.
V dubnu se ze stejného důvodu zastřelil 48 letý kněz v diecézi Cleveland.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou