Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Bokovo oratorium Svatá Zdislava

Datum publikace7. 6. 2002, 17.00
TiskTisk

Hned několik provedení oratoria 'Svatá Zdislava pro sóla, smíšený a dětský sbor, varhany a orchestr' Miloše Boka připravilo Umělecké sdružení Elgar ve spolupráci s místními pořadateli ve dnech 9.-17.6.

Žlutice, Chodov, Klatovy, Karlovy Vary: Dosavadním vrcholem skladatelského života Miloše Boka (* 1968) bylo bezesporu provedení jeho Missy solemnis v Carnegie Hall (USA) v roce 1999, které se setkalo s nebývale příznivým přijetím nejen u publika, ale i u místní hudební veřejnosti.
M. Bok nyní představuje v premiéře další části své rozsáhlé vokálně-instrumentální kompozice, inspirované životem nedávno svatořečené světice a patronky litoměřické diecéze.

Šest vybraných částí o celkové délce asi půl hodiny, reprezentujících druhý díl oratoria, muselo být přizpůsobeno neobvyklému souboru, který se ujme provedení jinak velmi náročné skladby. Pod taktovkou skladatele tak provede oratorium Dětský symfonický orchestr při ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary-Rybáře, který doprovodí Dětský pěvecký sbor při ZŠ Toužim, ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary-Rybáře a sólisty: Evu Forejtovou (soprán), Terezu Roglovou (alt), Miloslava Pelikána (tenor), Pavla Vančuru (bas), Zdenu Ščecinovou (varhany), Jaroslava Pelikána (flétna) a Jaroslava Nováka (kytara).

Oratorium se uskuteční v neděli 9.6. v 17.00 hodin v kostele sv. Petra a Pavla ve Žluticích, v pondělí 10.6. v 17.00 hodin v římskokatolickém kostele v Chodově u Karlových Varů, v úterý 11.6. v 19.00 hodin v jezuitském kostele sv. Ignáce v Klatovech a v pondělí 17.6. v 19.00 hodin v Grand Hotelu Pupp v Karlových Varech. Vstupné je dobrovolné.

Bližší informace na internetové adrese www.elgar.cz nebo u Petra Válka, místopředsedy Uměleckého sdružení Elgar; e-mail: valek@elgar.cz; mobil: 0605/22 71 02.
V případě zájmu o rozhovor či informace o skladbě kontaktujte přímo Miloše Boka; mobil: 0608/97 95 16.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou