Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk odcestoval dnes do Itálie na setkání biskupů

Datum publikace7. 6. 2002, 20.00
TiskTisk

Setkání biskupů - přátel hnutí Fokoláre - nad tématem 'Spiritualita společenství a evangelizace'.

Castel Gandolfo/Loppiano (I): V duchu apoštolského listu Jana Pavla II. 'Novo millennio ineunte' (Na počátku nového tisíciletí) si dalo setkání biskupů za cíl prohloubení jednoty, o kterou prosil Boha Otce před svou smrtí Ježíš. Dalším stěžejním bodem spirituality společenství je tajemství Ježíšovy opuštěnosti.

Setkání, které probíhá ve dnech 7.-13.6., se zaměří zvláště na otázky nové evangelizace. Ve svém příspěvku k tomuto tématu bude zakladatelka hnutí Fokoláre Chiara Lubichová čerpat z vlastní zkušenosti a ze zkušenosti hnutí. Na programu jsou rovněž svědectví biskupů, kněží a laiků.

Zvláštní pozornost bude věnována také dialogu v rámci katolické církve, mezi církvemi, s jinými náboženstvími a s jinými kulturami, který je v současné světové situaci tak důležitý.

Kardinál Vlk se vrací zpět do vlasti v úterý 11.6.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou