Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Bohoslužby ke cti zakladatele Opus Dei

Datum publikace18. 6. 2002, 14.00
TiskTisk

Ke cti zakladatele Opus Dei, bl. Josemaríi Escrivá de Balaguer, který zemřel 26.6.1975, budou již tradičně celebrovány mše v Brně, Pardubicích a Praze.

Pardubice: Bohoslužbu v Pardubicích bude celebrovat královéhradecký světící biskup Josef Kajnek ve středu 19.6. v 18.00 hodin v kostele sv. Bartoloměje.
Brno: Celebrantem mše v Brně, která se bude konat ve čtvrtek 20.6. od 17.30 hodin v kostele sv. Tomáše, bude regionální vikář Opus Dei v České republice, R.D. Martin Schlag.
Praha: Mši v pražském kostele Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí bude celebrovat pražský světící biskup Karel Herbst ve středu 26.6. od 17.30 hodin.

Josemaría Escrivá (1902-1975) byl prohlášen za blahoslaveného v roce 1992 a letos - v roce 100. výročí jeho narození - bude svatořečen (6.10.).
Bližší informace o jeho životě a díle nabízí internetová stránka na adrese http://home.tiscali.cz/escriva/index.htm. Česká verze internetových stránek Opus Dei je k dispozici na adrese www.opusdei.org/index.php?w=61.

Snahou členů Opus Dei (Boží dílo) je žít autentickým křesťanským životem v každodenních situacích. V současnosti působí osobní prelatura Opus Dei v téměř 100 zemích a má přes 80 tisíc členů, z toho 500 kněží. Opus Dei je otevřeno nejen katolickým křesťanům, ale také spolupráci s nekatolickými křesťany, s příslušníky jiných náboženství i spolupráci s lidmi bez vyznání.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou