Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dopisnice k výročí narození P. Josefa Toufara

Datum publikace18. 6. 2002, 13.00
TiskTisk

Česká pošta vydá emisi příležitostných dopisnic, které připomenou jednu z obětí komunistického režimu, číhošťského administrátora P. Josefa Toufara.

Praha: 100 let od narození číhošťského duchovního správce P. Josefa Toufara, rodáka z obce Arnolec v brněnské diecézi, uplyne 14. července. Výročí tohoto svědka víry a jedné z prvních obětí komunistických represí u nás připomene i Česká pošta.

Ve středu 19.6. vydá příležitostnou dopisnici s natištěnou hodnotou 5,40 Kč (pro běžný tuzemský poštovní styk). Na známkovém poli dopisnice bude portrét P. Toufara, v obrazové části pak kříž a kostel v Číhošti spolu s příslušnými texty. Prodejní cena dopisnice bude 10,40 Kč.

Význam tohoto vydání podtrhuje i skutečnost, že v historii České republiky půjde o první připomínku oběti komunistického bezpráví na oficiálně vydávaných poštovních ceninách. Naposledy se tak stalo v roce 1990, kdy vyšla československá známka, která připomínala komunisty popravenou Dr. Miladu Horákovou.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou