Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Martini se loučí se svou diecézí

Datum publikace27. 6. 2002, 12.00
TiskTisk

Symbolickou poutí na Přední východ se loučí kardinál Carlo Maria Martini se svou milánskou diecézí.

Řím (I)/KNA: Spolu se 700 katolíků z milánské arcidiecéze pobývá kardinál Martini v těchto dnech v tureckém Efezu, kde měl apoštol Pavel před 1950 lety pro společenství prvních křesťanů svou 'programovou' a pohnutou řeč na rozloučenou. Během července předá 75letý teolog, který patří k nejprofilovanějším zástupcům světové církve, řízení největšího biskupství v Itálii svému nástupci.

Kardinál Martini dříve opakovaně vyslovoval přání, aby mohl strávit závěr svého života ve Svaté zemi a v Jeruzalémě se věnovat modlitbě, studiu i sociální činnosti. Pravděpodobně však přesídlí kardinál Martini, který je členem jezuitského řádu, do řádového exercičního domu v Galloro, které leží několik kilometrů jižně od Říma v 'Castelli Romani'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou