Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita zakoupí na severní Kavkaz holínky a soupravy na spaní

Datum publikace2. 7. 2002, 16.00
TiskTisk

300 párů holínek pro děti v zatopeném uprchlickém táboře v Ingušsku a 72 souprav na spaní pro lidi z horské vesnice Kizljarka, která musela být kvůli povodním evakuována, zakoupí Česká katolická charita.

Praha: 300 párů holínek pro děti v zatopeném uprchlickém táboře v Ingušsku a 72 souprav na spaní pro osoby z horské vesnice Kizljarka v mozdocké oblasti, která musela být kvůli probíhajícím povodním evakuována, zakoupí humanitární pracovníci České katolické charity (ČKCH), kteří dlouhodobě působí na severním Kavkaze. Povodně, jaké místní lidé nepamatují, nastaly následkem silných dešťů, které zasáhly v těchto dnech jih Ruska.

Sdružení ČKCH uvolnilo 28.6. částku 200 tisíc korun z rezerv na humanitární pomoc v případě přírodní katastrofy (viz související článek). Touto pomocí chce Charita pomoci obětem záplav, které postihly severní Kavkaz. Lidem, kteří se těžce vzpamatovávají z válečného konfliktu, způsobily lijáky nedozírné škody.

Uprchlický tábor v Ingušsku leží blízko vody, a proto holínky poslouží dětem i během celého roku. Lidé z Kizljarky byli ze zatopené vesnice evakuováni do školy v Mozdoku. Souprava na spaní obsahuje matraci, polštář, peřinu a povlečení.

Sdružení ČKCH vyhlásilo finanční sbírku na účet: 369-369369369/0800 u České spořitelny Praha 1, variabilní symbol 1261.
Prostředky z této sbírky budou použity především na nákup oblečení a obuvi, souprav na spaní, nádobí a čistících prostředků zejména v Severní Osetii.
Věci budou zakoupeny pracovníky ČKCH a distribuovány buď přímo jimi nebo skrze spolupracující organizace, např. Caritas Vladikavkaz.

Podle údajů ruského Ministerstva pro mimořádné záležitosti (EMERCOM) si povodně na jihu Ruské federace vyžádaly již přes 50 obětí, 200 osob je nezvěstných. Téměř 110 tisíc obyvatel zůstalo bez střechy nad hlavou a 70 tisíc lidí muselo být evakuováno. Povodně zničily přes 3 tisíce domů a téměř 4 tisíce domů poškodily.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou