Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Velehradská vyznamenání

Datum publikace8. 7. 2002, 20.00
TiskTisk

Čerstvým držitelem Řádu sv. Cyrila a Metoděje se stal prof. Tomáš Špidlík. Děkovná uznání ČBK obdrželi PhDr. Jaroslav Med a Mojmír Trávníček.

Velehrad: Řád sv. Cyrila a Metoděje byl udělen 5.7. v závěru poutní bohoslužby na Velehradě prof. Tomáši Špidlíkovi - za jeho dlouholetý podíl na vytváření spirituality umělecké tvorby a kulturního i duchovního zázemí umělcům, za budování mostů Ducha a spolupráce mezi naší zemí a jinými evropskými zeměmi v oblasti teologie, kultury a umění, i za jeho vlastní spisovatelsku tvorbu.

Děkovná uznání České biskupské konference (ČBK) obdrželi:
* PhDr. Jaroslav Med - za výchovný vliv v oblasti kulturního vzdělávání a poznávání literární tvorby
* Mojmír Trávníček - za editorskou činnost v přípravě souborných děl Jana Zahradníčka a dalších autorů

Z navržených kandidátů vybrali vyznamenané osobnosti biskupové na 45. plenárním zasedání ČBK 16.-17.4.2002 v Hejnicích.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou