Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Rozvoj katolické církve v Mongolsku

Datum publikace9. 7. 2002, 11.00
TiskTisk

V Mongolsku byla zřízena nová apoštolská prefektura.

Ulánbátar (Mongolsko)/KNA: Papež Jan Pavel II. založil v Mongolsku nové struktury Římskokatolické církve. Podle včerejšího sdělení tiskového střediska Svatého stolce povýšil papež dosavadní misii 'sui generis' v Urze (Ulánbátar) na apoštolskou prefekturu.
Zároveň jmenoval prvním apoštolským prefektem filipínského kněze Wense Padilla, dosavadního ředitele misijního střediska.

V Mongolsku žije zhruba stovka katolíků. Většina ze zhruba půl druhého milionu obyvatel se hlásí k buddhismu a šamanismu. Mongolsko navázalo diplomatické styky s Vatikánem roku 1992. Duchovní službu vykonává v této kdysi druhé komunistické zemi světa celkem 6 zahraničních misionářů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou