Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel německý kardinál Degenhardt

Datum publikace26. 7. 2002, 19.00
TiskTisk

Ve věku 76 let zemřel včera (25.7.) náhle kardinál Johannes Joachim Degenhardt, arcibiskup v německém Paderbornu.

Paderborn (D)/KAP: Služebně nejstarší německý biskup se narodil v roce 1926 v městě Schwelm. V roce 1952 byl vysvěcen na kněze, biskupské svěcení přijal v roce 1968, kdy byl jmenován světícím biskupem v Paderbornu. Arcibiskupem této arcidiecéze se stal v roce 1974. Členem kolegia kardinálů ho jmenoval papež Jan Pavel II. v roce 2001.

Po smrti kardinála Degenhardta má kardinálské kolegium celkem 174 členů. Vzhledem k dnešním (26.7.) osmdesátinám švýcarského kardinála Gilberta Agustoniho, je z tohoto počtu 121 kardinálů mladších 80 let, kteří se mohou účastnit volby papeže.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou