Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

KTF UK získala akreditace studijních programů

Datum publikace1. 8. 2002, 19.00
TiskTisk

Ministerstvo školství ČR vzalo za své stanovisko Akreditační komise a rozhodlo o prodloužení platnosti či udělení nových akreditací pro studijní programy na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy (KTF UK).

Praha: Tiskový odbor Univerzity Karlovy v Praze zveřejnil 29.7. zprávu, podle níž Ministerstvo školství ČR vzalo za své stanovisko Akreditační komise a rozhodlo o prodloužení platnosti akreditace pro pětiletý magisterský studijní program 'Teologie' se studijním oborem 'Katolická teologie' (do 31.7.2008). Zpráva uvádí, že se jedná o 'zásadně přepracovaný stávající studijní program'.
Kromě toho ministerstvo rozhodlo o udělení akreditací pro nový čtyřletý bakalářský studijní program 'Teologie' se studijním oborem 'Náboženské nauky' (do 31.7.2007), pro nový tříletý bakalářský studijní program 'Obecná teorie a dějiny umění a kultury' se studijním oborem 'Dějiny křesťanského umění' (do 31.7.2006) a pro nový dvouletý navazující magisterský studijní program 'Obecná teorie a dějiny umění a kultury' se studijním oborem 'Dějiny křesťanského umění' (do 31.7.2006).

'Univerzita Karlova považuje tento krok za zásadní posun v celém dlouhodobém úsilí o nápravu situace na KTF, struktura a obsah těchto studijních programů odrážejí novou koncepci v celé vzdělávací a vědecké činnosti fakulty. Toto rozhodnutí má klíčový význam pro budoucnost fakulty,' uvádí se ve zprávě.

Koncepce nových programů má podporu Velkého kancléře KTF, pražského arcibiskupa kardinála Miloslava Vlka. Projednávání materiálů se v řadách vědecké rady KTF UK zúčastnili i biskupové Dominik Duka (Hradec Králové), František Radkovský (Plzeň) a Jaroslav Škarvada (Praha).
Podrobná zpráva o situaci fakulty, nových programech a dalších perspektivách byla v polovině července odeslána Kongregaci pro katolickou výchovu v Římě.

Fakulta se nyní věnuje bezprostřední přípravě nového akademického roku, který již bude probíhat podle nových akreditací. Mezi další naléhavé úkoly se řadí např. vypracování navazujícího magisterského programu pro studenty kombinovaného studia. V průběhu podzimu a zimy lze také očekávat obnovu fakultních orgánů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou