Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Čína zpřísňuje regulaci jednoho dítěte

Datum publikace6. 8. 2002, 17.00
TiskTisk

Druhé dítě je i v bohaté čínské provincii Guangdong 'nesplatitelné'. Kdo se v Číně 'proviní' tím, že má druhé dítě, dostane od září pokutu ve výši osminásobku ročního výdělku.

Peking (Čína)/KNA: I v poměrně bohaté čínské provincii Guangdong bude druhé dítě 'nesplatitelné'. Kdo se 'proviní' vůči regulaci jednoho dítěte, má být od září postižen pokutou ve výši osminásobku ročního výdělku. V minulosti si 'dovolily' druhé dítě v této čínské provincii četné manželské páry, když zaplatily příslušnou pokutu. Dosud však byla pokuta ve výši dvojnásobku ročního příjmu.

Prezident USA George Bush stáhl minulý týden příspěvek USA ve výši zhruba 30 milionů euro, který měl obdržet Fond OSN pro světové obyvatelstvo. Bush prohlásil, že těmito penězi by byly financovány státem nařízené potraty, mj. i v Guangdongu.
Komunistická vláda v kontinentální Číně je stále vystavována výtkám, že její politika jednoho dítěte je prosazována nucenými potraty.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou