Lupa
Obsah Obsah
Portál

Katolíci v Indii

Datum publikace5. 9. 2002, 14.00
TiskTisk

Význam katolické církve v Indii je větší než podíl katolíků v populaci, soudí bombajský arcibiskup kardinál Ivan Dias.

Bombaj (Indie)/ZENIT: V miliardové Indii žije 23 milionů křesťanů, z toho 18 milionů katolíků. 'Katolická církev nabízí 20 % školního vzdělání, 10 % programů pro negramotné, zdravotnické služby, 25 % programů pro vdovy a sirotky i 30 % struktur péče o nemocné malomocenstvím a AIDS', říká kardinál Dias.
I když křesťané v Indii tvoří menšinu, absolventi katolických škol stále častěji zastávají významná místa v zemi.

V Indii působí asi 20 tisíc katolických kněží a 82 tisíc řeholnic. Indie se tak stala státem s nejvyšším počtem duchovních osob. S 10.537 diecézními a řeholními studenty filozofie a teologie předstihla Španělsko (2.728), USA (5.109), Itálii (6.433), Mexiko (7.059) a Brazílii (8.831).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou