Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prof. Halík bude ve Vídni přednášet o česko-rakouských vztazích

Datum publikace14. 10. 2002, 17.00
TiskTisk

'Křesťanské církve a společný evropský dům' zní téma letošního Dne Katolické teologické fakulty ve Vídni.

Vídeň (A): Úvodní pozdrav u příležitosti letošního 'Dies facultatis' přednese rakouský spolkový kancléř Wolfgang Schüssel.
Hlavní projev o úloze církví a univerzit v procesu evropské integrace pronese prof. Tomáš Halík, prezident České křesťanské akademie a jeden ze zakládajících členů Fóra pro česko-rakouský dialog. Očekává se, že se prof. Halík vyjádří i k aktuálním otázkám česko-rakouských vztahů.

T. Halík hovořil o duchovních a kulturních aspektech evropské integrace již dříve při různých příležitostech v řadě evropských zemí, naposledy koncem září letošního roku na setkání představitelů evropských univerzit na pařížské Sorbonně.

Program začíná v úterý 15.10. v 17.30 hodin úvodní bohoslužbou v kryptě vídeňského chrámu 'Schottenkirche'. V 19.00 hodin pak následují přednášky ve Velkém sále Vídeňské univerzity. Pozván je velký okruh zájemců, včetně rektora Vídeňské univerzity prof. Georga Wincklera, vídeňského arcibiskupa kardinála Christophera Schönborna a jeho předchůdce kardinála Franze Königa a řady významných představitelů rakouského politického, akademického a církevního života. Počítá se rovněž se širokým prostorem pro diskusi s přednášejícími.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou