Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Číně odsouzeni další křesťané

Datum publikace14. 10. 2002, 10.00
TiskTisk

Čínský komunistický režim odsoudil koncem minulého týdne dalších pět křesťanů k vysokým trestům odnětí svobody.

Peking (Čína)/KNA: Patnáct let až doživotí jsou sazby, ke kterým byli koncem minulého týdne v Číně odsouzeni aktivní příslušníci jedné protestantské křesťanské církve, kterou čínský komunistický režim postavil mimo zákon.

Centrum pro demokracii a lidská práva se sídlem v Hongkongu sdělilo, že dva z aktivních křesťanských laiků byli za svoji tzv. 'nezákonnou náboženskou činnost' odsouzeni k doživotnímu žaláři a zbývající tři aktivisté k 15 letům odnětí svobody.

Podle sdělení hongkongského centra pokračuje, i přes jistou liberalizaci v hospodářské oblasti, tuhý boj čínských komunistů proti různým formám náboženského přesvědčení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou