Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

1.200 domácností postižených povodněmi eviduje Charita v Plzeňském kraji

Datum publikace22. 10. 2002, 17.00
TiskTisk

Podle posledních údajů povodňových asistentů Diecézní charity (DCH) Plzeň bylo na území Plzeňského kraje srpnovými záplavami postiženo kolem 1.200 domácností.

Plzeň: Do tohoto počtu byly zahrnuty domy a bytové jednotky, kde lidé trvale bydleli a jejichž obytnou část poškodila velká voda nebo musely být v jejím důsledku strženy. DCH Plzeň zaznamenala kolem 150 demolic domů.
Do výsledků šetření se nepočítají domy se zatopenými sklepy a příslušenstvím, jinak by výše uvedený počet zaplavených domů stoupl až na pět tisíc.

V těchto případech zatím Charita svou pomoc nenabízí, ale i zde hrozí zhoršení zejména statického stavu budov po zimních měsících. Povodňový štáb DCH Plzeň je však připraven na tato místa směřovat případnou pomoc na jaře a v průběhu příštího roku. Hlavním cílem snažení charitních pracovníků je v současné době zajistit bydlení rodinám před příchodem zimy.

Ve čtyřech stech domácností už provedli pracovníci povodňového štábu DCH Plzeň sociální šetření, které mapuje rozsah povodňových škod a sociální situaci rodin. Toto šetření provádějí pracovníci Charity se všemi, kdo projevili zájem o další pomoc. V současné době Charita půjčuje těmto lidem vysoušeče a kamna, vybavuje domácnosti nábytkem a elektrospotřebiči. Charitní pracovníci pomáhají při opravách zničených bytů, ale také nabízejí psychologickou a sociální pomoc.

Kontakt: Karel Šimr, povodňový štáb DCH Plzeň, Chválenická 4, 326 00 Plzeň; tel: 377 431 082; mobil: 777 167 010 nebo 777 167 001; e-mail: dchp.povodne@volny.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou