Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hospic na Svatém Kopečku

Datum publikace22. 10. 2002, 12.00
TiskTisk

Na letošní podzim připravila Charita kampaň na pomoc seniorům, kterou chce upozornit na často opomíjený problém stáří.

Svatý Kopeček u Olomouce: V rámci kampaně jsou veřejnosti postupně představena čtyři charitní zařízení: Domov sv. Anny ve Studénce, Denní stacionář pro staré a zdravotně postižené občany Ostrov nad Ohří, Domov sv. Josefa ve Dvoře Králové-Žirči a Hospic na Svatém Kopečku u Olomouce.

Hospic je zdravotnické zařízení, které pomáhá těžce a nevyléčitelně nemocným prožít důstojně a pokud možno v rodinném kruhu poslední období života. Kritériem přijetí do hospicu zdravotní stav klienta. Hospicová péče zaručuje, že pacienti nebudou trpět nesnesitelnou bolestí, bude respektována jejich lidská důstojnost a v posledních chvílích svého života nezůstanou osamoceni.

Hospic na Svatém Kopečku u Olomouce, jehož slavnostní otevření je plánováno na 13.11.2002, bude mít kapacitu 30 ubytovacích jednotek. Výstavba je ze 70 % hrazena ze státní dotace Ministerstva zdravotnictví České republiky. Prostředky, kterými na tento projekt přispěla Česká spořitelna, a.s., generální partner sdružení Česká katolická charita (ČKCH), budou využity na dokončení rekonstrukce.

Na tiskové konferenci v Olomouci vystoupí:
Ing. Jaroslav Kopřiva, generální sekretář sdružení ČKCH
Jindřich Suchánek, ředitel Arcidiecézní charity Olomouc
Mgr. Jana Vážanová, ředitelka hospice
Ing. Marie Červenková, ředitelka Oblastní pobočky České spořitelny, a.s., Olomouc

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 603 895 984 nebo Marta Fišerová; mobil: 603 511 242.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou