Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

200 nových elektrospotřebičů pro postižené záplavami

Datum publikace30. 10. 2002, 12.00
TiskTisk

Téměř 200 nových spotřebičů pro domácnost v celkové hodnotě přes milion korun dostanou od Diecézní charity (DCH) Plzeň lidé, jejichž domovy v západních Čechách poničily letošní záplavy.

Plzeň: Podle potřeby jednotlivých domácností Charita nakupuje základní domácí elektrospotřebiče: ledničky, pračky a sporáky. Kromě poškození budov a nábytku patří škody na elektrospotřebičích v zaplavených domácnostech k nejcitelnějším.
Lidem, jejichž domovy v západních Čechách postihly srpnové záplavy, daruje DCH Plzeň téměř 200 nových spotřebičů v celkové hodnotě přes jeden milion korun. Finanční prostředky pro tuto pomoc byly získány z účelového daru sdružení Česká katolická charita.

'V současné době probíhá objednávka výrobků. Jakmile spotřebiče začnou přicházet od dodavatele, budeme je průběžně rozvážet lidem, kteří je potřebují,' uvedl koordinátor povodňové pomoci DCH Plzeň, Ing. Petr Sýkora.
Dvacet ledniček a praček už přitom dostaly postižené domácnosti ve Švihově. Do měsíce by i všechny ostatní spotřebiče měly začít sloužit v domácnostech.

Kromě zmíněných základních elektrospotřebičů zakoupila DCH Plzeň již deset praček vzduchu pro rodiny, v nichž se vyskytují respirační zdravotní potíže. Ty jsou totiž ještě umocňovány vlhkým prostředím zatopených bytů.

Kontakt: Karel Šimr, Povodňový štáb DCH Plzeň; mobil: 777 167 001.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou