Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vlasta Švejdová vystavuje v Brně

Datum publikace7. 11. 2002, 12.00
TiskTisk

Výstava obrazů známé výtvarnice a ilustrátorky Vlasty Švejdové v Galerii Hřebíček v Brně na České ulici 32 potrvá ode dneška do 6.12.

Brno: Vlasta Švejdová obohacuje svou citovostí, darem všímat si obyčejných věcí a poeticky vystihovat život kolem nás. Před lety patřila spolu s další brněnskou výtvarnicí Marií Plotěnou ke vzácné výjimce mezi desítkami mužských karikaturistů. Víra ovlivnila její tvorbu do té míry, že se začala víc soustřeďovat na vztahy v rodině a na život dětí.

Letos dokončila pro nakladatelství Dialog ilustrace Českého slabikáře a pracovních sešitů pro prvňáčky. Je autorkou 8 kreslených filmů a uspořádala desítky výstav u nás i v zahraničí. Ilustrovala 80 knížek leporel a vytvořila soubor ilustrací ke všem klasickým pohádkám. Sama napsala pro děti dvě knížky - Kaštánek a Na hradě už nestraší. Jak přiznává, měla velkou trému, když se na ni obrátili z nakladatelství s přáním, aby ilustrovala Broučky Jana Karafiáta, spojené s výtvarným mistrovstvím Jiřího Trnky. 'Její' Broučci už vyšli ve 2. vydání.

Vlasta Švejdová je matkou čtyř dětí a už také čtyřnásobnou babičkou.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou