Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Spací vagón pro mládež

Datum publikace11. 11. 2002, 16.00
TiskTisk

Až o 30 ubytovacích míst vzroste kapacita střediska pro mládež ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Ostravské opravny a strojírny s.r.o. přestavěly pro mládež spací vagón.

Ostrava: Ve spolupráci s Českými drahami s.p., firmou NH Trans a.s. a společností Ostravské opravny a strojírny se podařilo k tomuto účelu získat vyřazený lůžkový vůz, který se adaptoval na obytný prostor na koleji. Přestože trať do vesnice Stará Ves nad Ondřejnicí nevede, na farní zahradě již nyní stojí kolejnice s pražci v délce 27 metrů. V příštích dnech na ni bude přistaven čtyřnápravový vagón vyrobený v roce 1974 v bývalé NDR. Vagón od opraven převezme ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz.
Práce na opravě lůžkového vozu typu WLAB provedla firma sponzorsky a také přeprava specialisty z NH Trans a.s. bude realizována zdarma.

Slavnostní předání opraveného vagónu proběhlo dnes (11.11. od 13.30 hodin) v prostorách Ostravských opraven a strojíren s.r.o., Na Valše 21. Kromě biskupa Lobkowicze byli přítomni majitelé firmy Ostravské opravny a strojírny s.r.o., společnosti NH Trans a.s. a ředitel Střediska pro mládež ve Staré Vsi nad Ondřejnicí se svými spolupracovníky.
Se všemi přítomnými se novináři setkali při následné tiskové konferenci v budově ředitelství firmy. Zítra, tj. v úterý 12.11., bude vagón přepraven do areálu Vítkovic, kde bude připraven na převoz do střediska mládeže.

S nápadem rozšířit ubytovací kapacity právě o vyřazený lůžkový vůz přišli před časem pracovníci střediska mládeže a ve spolupráci s biskupstvím a sponzory se nápad podařilo zrealizovat. Opraváři železničních vozů vyřazený vagón v dílně Ostravských opraven a strojíren s.r.o. upravili tak, aby mohl sloužit k bydlení. V deseti kupé jsou k dispozici tři poschoďová lůžka a malý odkládací stolek u okna. Ve voze fungují všechna světla, lze jej vytápět a navíc bude možné využít WC i 've stanici'.

Diecézní středisko, sídlící na místní faře, využívá mládež z celé ostravsko-opavské diecéze k víkendovým a prázdninovým akcím. Kapacita staré fary však neumožňuje ubytování většího počtu návštěvníků. Rozšíření ubytovacích prostor o vagón navíc přináší do obce novou zajímavost.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou