Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní charita Brno má nového prezidenta

Datum publikace2. 12. 2002, 10.00
TiskTisk

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle jmenoval k 1.12. nového prezidenta Diecézní charity Brno.

Brno: V pořadí druhým prezidentem Diecézní charity (DCH) Brno v jejím obnoveném působení po roce 1989 se po prelátovi Ludvíku Horkém stává P. Josef Zouhar, děkan v Hodoníně.

Josef Zouhar se narodil 8.10.1943 v Senetářově (okr. Blansko). Kněžské svěcení přijal jako jediný kandidát brněnské diecéze 23.6.1968 z rukou biskupa Karla Skoupého, den po jeho návratu z 18leté internace. Jako kaplan potom působil ve farnostech Jedovnice a Moravská Nová Ves. V roce 1973 se stal farářem ve Ždánicích a v Lovčicích, od srpna 1989 farářem v Hodoníně. V roce 1990 byl jmenován hodonínským děkanem. Je členem kněžské rady brněnské diecéze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou