Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Harry Potter není náboženským problémem

Datum publikace4. 2. 2003, 13.00
TiskTisk

Jméno fiktivního čarodějnického učně zaznělo ve Vatikánu při včerejší tiskové konferenci k dokumentu 'Ježíš Kristus, pramen živé vody. Křesťanská reflexe New Age' (viz související článek).

Vatikán/ZENIT: P. Peter Fleetwood ze sekretariátu Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) odpověděl na dotazy novinářů prohlášením, že 'pro katolíky není Harry Potter žádným problémem'.

Anglický kněz, dřívější člen Papežské rady pro kulturu, dále uvedl, že v dětství každého člověka se vyskytovaly dobré víly, kouzelníci, andělé a čarodějnice, které neznamenají nic špatného, ale pomáhají dětem porozumět rozporům mezi dobrem a zlem.
P. Fleetwood rovněž označil J.K. Rowlingovou, autorku knih o Harrym Potterovi, za křesťanku. 'Patrně není křesťankou podle představ každého biskupa, ale žije jako křesťanka a píše tak,' řekl P. Fleetwood.

Včerejší vyjádření na adresu Harryho Pottera bylo prvním veřejným stanoviskem vatikánského tiskového úřadu. Tiskové konference se dále zúčastnili: předseda Papežské rady pro kulturu kardinál Paul Poupard a předseda Papežské rady pro mezináboženský dialog arcibiskup Michael Fitzgerald.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou