Lupa
Obsah Obsah
Portál

Sejdeme se v nebi

Datum publikace5. 3. 2003, 12.00
TiskTisk

V knize 'Sejdeme se v nebi', jejímž autorem je generální vikář brněnské diecéze Mons. Jiří Mikulášek, se čtenářům beletristickým způsobem přibližuje životní příběh mladého katolického kněze Jana Buly, jedné z obětí tzv. babické tragédie.

Brno: Jan Bula, kněz brněnské diecéze, byl v 50. letech minulého století nespravedlivě odsouzen a v 31 letech popraven.

Narodil se 24.6.1920 v Lukově u Moravských Budějovic. Po maturitě na gymnáziu studoval bohosloví v kněžském alumnátě v Brně na Antonínské ulici, kněžské svěcení přijal 29.7.1945. Jako kooperátor působil v Rokytnici nad Rokytnou, kde ho v dubnu 1951 na základě vymyšleného obvinění zatkla komunistická Státní bezpečnost. V listopadu téhož roku nad ním soud v Jihlavě vynesl předem naplánovaný rozsudek smrti a mladý kněz byl 20.5.1952 v pět hodin ráno popraven.

Autor Jiří Mikulášek shromáždil řadu historických pramenů i osobních svědectví pamětníků s přáním přiblížit zejména mladým lidem tehdejší dobu s příběhem jednoho hrdinství.

Knihu vydalo Biskupství brněnské. Objednávky: telefonicky na čísle 543 235 030 kl. 211 nebo e-mailem na adrese brno@biskupstvi.cz. Knihu můžete zakoupit v prodejně Donum se sídlem v Brně, Petrov 9. Cena: cca 48 Kč.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou