Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poslední rozloučení s katolickým aktivistou Augustinem Navrátilem

Datum publikace7. 5. 2003, 17.00
TiskTisk

Pohřeb katolického aktivisty a otce 9 dětí, Augustina Navrátila, který zemřel 2.5. ve věku nedožitých 75 let, se uskuteční v kostele Všech Svatých v Hradisku u Kroměříže v pátek 9.5. od 15.00 hodin.

Kroměříž: Augustin Navrátil se narodil v roce 22.12.1928. Jako signatář Charty 77 a katolický aktivista byl pronásledován komunistickou státní mocí, která se ho snažila označit za duševně chorého a internovat v psychiatrickém zařízení.
V roce 1988 vytvořil Augustin Navrátil 31bodovou petici, v níž požadoval odluku státu od církve a obnovu náboženských svobod v zemi. Tuto petici tehdy podepsalo 600 tisíc lidí.

Augustin Navrátil zemřel ve věku nedožitých 75 let v pátek 2.5.2003. Jeho pohřeb se uskuteční v pátek 9.5. v kostele Všech Svatých v Hradisku u Kroměříže od 15.00 hodin.
Zádušní mši budou koncelebrovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner, emeritní královéhradecký arcibiskup Karel Otčenášek a královéhradecký biskup Dominik Duka, který bude mít rovněž promluvu.

V příloze této zprávy najdete úryvek z knihy Heleny Havlíčkové 'Dědictví', nazvaný Umíněnost Augustina Navrátila.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou