Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Rozloučení se zavražděným P. Ladislavem Kubíčkem

Datum publikace20. 9. 2004, 19.00
TiskTisk

Farář P.MUDr. Ladislav Kubíček byl zavražděn 11.9.2004 na faře v Třebenicích.

Litoměřice: Rozloučení s P.MUDr. Ladislavem Kubíčkem se uskuteční ve středu 22.9. od 12.00 hodin v kostele Narození Panny Marie v Třebenicích a od 15.00 hodin v litoměřické katedrále sv. Štěpána. Pohřeb se bude konat v pátek 24.9. ve 14.00 hodin v kostele sv. Stanislava v Kunštátě. (Parte P. Kubíčka je k dispozici v příloze této zprávy.)

Ladislav Kubíček se narodil 3.1.1926 v Rachově na Podkarpatské Rusi. Po komunistickém věznění dokončil studia medicíny, vystudoval teologii a 7.2.1967 přijal v Praze kněžské svěcení.
15.8.1969 byl ustanoven administrátorem ve Velelibech a kaplanem v Nymburku. Po roce odešel do Benešova n/Pl., kde zároveň spravoval další tři farnosti. Za další dva roky odešel do Sloupu v Čechách, Lindavy a Skalice. 1.8.1975 byl pověřen službou vikaristy v litoměřické katedrále. O rok později byl ustanoven administrátorem v Třebenicích a Čížkovicích, ale již v dalším roce přeložen do Vysokého n/Jiz., kde spravoval další dvě farnosti. Po 10 letech byl ustanoven administrátorem ve Frýdlantu v Čechách, Bulovce, Dětřichově, Vsi a na čas i v Hejnicích a Raspenavě. 1.7.1993 odešel jako farář do Bohušovic n/Oh., kde spravoval další tři farnosti.
Postupně byl jmenován osobním arciděkanem, kaplanem litoměřické nemocnice a byl pověřen výkonem duchovenské služby ve věznici a hospici.

Od 1.8.1999 se jako farář vrátil do Třebenic, se správou blízkých Čížkovic. Pro svou záslužnou činnost byl 6.11.2000 ustanoven sídelním kanovníkem litoměřické kapituly, ale zůstal mezi svými farníky v Třebenicích a okolí a nadále se věnoval i velkému okruhu přátel jako zpovědník, duchovní rádce a přítel. 11.9.2004 zemřel na své faře, zabit rukou vraha.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou