Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poselství Plenárního sněmu veřejnosti

Datum publikace10. 7. 2005, 12.00
TiskTisk

Věřící, kteří se v těchto dnech spolu se svými biskupy sešli na Velehradě na sněmu katolické církve v České republice, posílají všem svým spoluobčanům přání dobra a pokoje.

Zamýšleli jsme se nad vnitřní situací naší církve a jejím postavením a posláním v české společnosti. Uvědomujeme si naši spoluzodpovědnost za věrohodnost církve i za stav celé země. Její problémy jsou pro nás výzvou, abychom posilovali odvahu lidí ke svobodě, vlastní odpovědnosti a solidaritě. Víme, že v tomto úsilí jsme zajedno s ostatními křesťany i všemi lidmi dobré vůle.

Protože 'radost a naděje, smutek a úzkost lidí naší doby, zvláště chudých a všech, kteří nějak trpí, je radostí a nadějí, smutkem a úzkostí Kristových učedníků', jak říká Druhý vatikánský koncil, cítíme se zavázáni podporovat život rodiny, výchovu dětí a mládeže. Leží nám na srdci rozvoj kultury a vzdělání, integrace menšin, osud lidí s handicapem, nezaměstnaných a lidí na okraji společnosti a nezapomínáme ani na ochranu životního prostředí. Všechny tyto snahy a úsilí jsou zachyceny ve sněmovním dokumentu 'Život a poslání křesťanů v církvi a ve světě', který bude zveřejněn.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou