Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Radio Vatikán má nového generálního ředitele

Datum publikace7. 11. 2005, 12.00
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. jmenoval nového generálního ředitele Radia Vatikán. Stal se jím P. Federico Lombardi SJ.

Vatikán/ZENIT: P. Federico Lombardi, který pracoval 15 let jako programový ředitel Radia Vatikán, nahradil ve funkci generálního ředitele P. Pasquala Borromea.

Federico Lombardi se narodil 29.8.1942 v Saluzzo, na severu Itálie. Roku 1960 vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova. Licenciát získal z filozofie a teologie na Jezuitském institutu a doktorát z matematiky na Turínské univerzitě. Po studiích byl v roce 1972 vysvěcen na kněze. Později působil v měsíčníku italských jezuitů 'La Civiltà Cattolica'. Ve Vatikánském rozhlasu pracoval P. Lombardi jako programový ředitel od roku 1991. O 10 let později se stal také generálním ředitelem Vatikánské televize.

Novým programovým ředitelem byl papežem jmenován jezuitský kněz Andrzej Koprowski.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou